Index și topuri | Comentarii recente | Citate la întâmplare | Adaugă citat

Andreea Palasescu

Lista completă, pagina 37

Ce-ar fi să oprim timpul? i-am zis în taină, sub pecetea dorului gârbov.
Să ne-așezăm cuminți pe băncuța zilei de ieri, însetați de liniștea iubirii, sub ramuri înalte de tei înflorit. Așa, suflet lângă suflet, alinându-ne fricile firave, ascultând cu lăcomie tăcerile simple, pline de înțelesuri. Să-și spună primăvara din noi toată fericirea intensă, fără puncte de suspensie și vid adânc, brăzdat de vanitate ieftină. Nu vrei să mirosim a bunătate? Doar noi doi, desculți de cele lumești, cu trupurile goale de povara lutulului fraged. Să ne judece străinii, cum or putea mai bine, râzând pe alocuri în misterul păcatelor adânci, mistuitoare. Dacă am fost sau nu în locul lor, nici nu contează. Mie mi-e bine, cu tine în inimă, mereu viu și cu zâmbet de soare ștrengar. Mi-e destul să fim noi, inspirând veșnice din strânsoarea brațelor curajoase, șoptind viselor culori de viață și nostalgie. Te-am așteptat. Dar sigur, când ai întâlnire cu Dumnezeu, nu-i cale de întors oricât ne-am tângui dorul ostenit. Și acolo nu-i loc de tristețe și iarnă rece

Andreea Palasescu
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mi-am strâns bagajele în grabă. Din amalgamul timpului rămăsese numai o clipă firavă care își stingea răsuflarea surdă în gânduri apuse. Visele îngrămădite, prinse în spice de grâu și încredere oarbă așteptau cuminți într-un compartiment de suflet. Am plecat mândră, cu inima strânsă de greutatea dezamăgirii. Regrete nu aveam. Cuvintele ne erau sărace și oricum rostul dezlegării lor de rădăcina orgoliilor îmi părea de neconceput. Trăisem mult, curat, cu toată puterea binelui, cultivată într-o inimă prea puțin pregătită pentru eșec și suferință. La fel de mult probabil și greșisem în trecerea mea zbuciumată prin adâncul vremii. Într-o zi m-au copleșit așteptările, le-am strâns în pumnii mici și-am suflat cu speranță peste ele. Au zburat în buzunarele tale pline cu mărunțișul acestei vieți trecătoare. Pesemne erau rupte și agoniseala anilor mei frumoși s-a izbit de pământul livid, devenind pulbere de amintiri. Le-ai călcat în picioare și rămășițele păstrează urma pașilor tăi apăsați și grei. O să crească peste tăceri un nou început. Îți promit.

Andreea Palasescu
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu-mi pare rău

Nu-mi pare rău pentru surâsul mut, ascuns într-o fărâmă de regret
Nici pentru raza ce sărută iar apusul și-mi prinde amintirea ta în piept
Nu-mi pare rău pentru seninul proaspăt, cusut pe goliciunea caldă
Nici pentru visul aninat de-o geană ce și-a oprit vâltoarea să mă vadă.
Nu-mi pare rău pentru trecutul veșted, răpus de freamăt, dor și exaltare
Nici pentru răsărit de gând tăcut, la margine de țarm și gust de mare
Nu-mi pare rău pentru cuvinte îmi stă și-acum pe buze umbra lor
Nici rugăciunea ta nu le dezminte. M-au stins ușor...
Nu-mi pare rău pentru dezamăgiri, fiori și îndoieli împachetate
Nici pentru înțelesul din priviri. Le fac uitate.
Nu-mi pare rau pentru iubire, ne-a înălțat până la porti de Rai.
Ne-a sărutat adâncurile oarbe și cerul la o margine de Mai.
Nu-mi pare rău pentru ispite ori pentru setea neoprită de extaz
Nici pentru lungi îmbrățișări pierdute-n taine. Mi-au fost doar bucurie și răgaz.
Azi plec să-mi caut libertatea, să-mi vindec sufletul de noi.
Când n-am să-ți pot înapoia iubirea vei regreta tu pentru amândoi..

poezie de Andreea Palasescu
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am atât de multe să îți spun. Sunt cuvinte goale, insuficiente, prinse într-un fior inutil. Și astăzi coltul meu de lume, încărcat cu păcate și dor și-a îmbrăcat cerul în furtună. Mi-ai spus într-o doară ca timpul avea să umple cu amintiri frumoase, suspinul amar al despărțirii. Că ne vom regăsi mai buni, într-o clipă divină, dincolo de amalgamul acesta de suflete, fără însemnătate. Poate sperai că voi învăța să-mi astâmpăr setea de tine cu dor, răbdare și încredere în rugăciune. Ți-am promis. Înțelegeam într-un sens că moartea era concretă și venea uneori să-și ia tributul, ca urmare a traversării fărâmelor de viață plăpândă, ca o lecție definitivă a acceptării efemerului. Într-o contradicție firească rămâne pentru mine un fenomen explicabil, doar printr-o detașare fizică de Universul acesta imperfect. Îmi ești veșnic și timpul nu te va smulge din mine. Începusem să înțeleg cursul hazardului și să-ți aud glasul din adâncul unei inimi sărace. Să fac curățenie și frumos în sine, ca nu cumva într-o zi să-ți fie rușine cu omul acesta neînsemnat, rămas în urmă.

Andreea Palasescu
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

M-am săturat de oameni ieftini! Cu buzunare doldora în care au fost aruncate încrederi oarbe, imagini croite cu grijă, impecabil, viclean și subtil. M-am săturat de succes furat într-o doară, de simplitate închipuită și de lăcomie. Te rog, lasă-mă să le spun! Mi-e greață de mocirlă sufletească, ascunsă sub haine scumpe, mândrie știrbă și mâini în care alții, sărmanii, își pun visurile la bătaie. Răbdarea mi-e sufocată de lingușeli, smerenie falsă, suprasaturație îndesată în fărâme cât o gămălie de ac. Fărâme de nimic efemer. Te rog, lasă-mă să le amintesc cât înseamnă iluzia asta a perfecțiunii pentru un om nedemn de-atâta măreție. Fără statui, fără principii etalate în văzul tuturor. Noi când ne facem mari? Când avem loc, în lumea asta haină, plină de ispită și frumos. Când vrea Dumnezeu. Lasă-mă să fiu furioasă chiar dacă nu-i de nici un folos. Oricum mâine o să-mi pară rău de ei și de noi, ascunși adânc, cu discreție, în fiecare. Dacă accept tot înseamnă că-mi pasă sau le semăn. Așa-i? Mâine îmi pun mâinile în șold și mă duc la mine în suflet să fac dreptate!

Andreea Palasescu (19 decembrie 2018)
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Te iert. Decis și asumat, după lungi și controversate monologuri interioare. La apus de reminescențe, cu amintirile în remise îmi golesc buzunarele de trecut. Așa cuminte, fără izbucniri inutile, fără ocolișuri și emoții oarbe. Te iert pentru ce s-a spus într-o doară, fără glas de rațiune, străinilor lacomi. Și mai cu seamă pentru ce nu s-a spus niciodată. Mă accept în totalitate, omul de astăzi, imperfect și dornic să înflorească un grăunte de bunătate în colțuri de suflet ostenit. N-am nici un regret. Am mai spus asta printre rânduri mute de expresie, dincolo de tăceri care sorb molcom frăgezimea acestei lumi trecătoare. Într-o zi o să plecăm. Brusc, năucitor fără prea mari isprave, lăsându-ne bogățiile dobândite cu trudă și compromis. Viața e o călătorie și recunosc, vreau cu disperare, din toată inima mea săracă de Har să ne fie frumos. De aceea te iert. În fiecare seară, când încă strângem în pumni asfințitul zilei plăpânde, mă rog pentru tine. De la distanță, în liniștea gândurilor amestecate caut să te asemăn unui bob de soare blând. Hoinar, găsesc lumina în altă parte.

Andreea Palasescu
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred că e important să rupi fărâme din tine și să le împletești cu grijă în cugete blânde sau în adâncuri de suflet sărac în simțiri și avid de iubiri netrăite. În esență, omul este dăruit lumii, cu scopul primar de a întregi energia divină, cultivând binele cu fiecare atom de adevăr, cu micile hibe care definesc perfectiunea într-un amlagam de emoții menite să transforme constant, propria viziune asupra vieții, într-un mic Univers. Încă nu puteam înțelege dacă dorința de a înfrunta frica, sub toate formele ei, hulpave și năucitoare ar fi constituit întâi un act de curaj și mai apoi progresiv, o virtute meritată. Voiam doar să-mi odihnesc gândurile aglomerate, visele frânte și cerul hazardului în Mâinile pline de Har care mă purtau printr-o poveste străină. Când voi obosi, viața îmi va așterne noi resurse în drum.
Cred cu tărie că omul este dator să se angajeze în lupta cu sine, consecvent și metodic. Să nu renunțe și să iubească intens, necondiționat. Să se dăruiască pe sine, biruindu-se. Pentru că dincolo de orice aparență, la finalul călătoriei rămânem doar cu puținul pe care l-am dăruit

Andreea Palasescu
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Te-aș scrie...

Te-aș scrie cu peniță de argint, pe un răvaș înmiresmat în șoapte
Albastru din cerneala de abis, să-ți fie vis frumos, lumină-n noapte
Te-aș scrie cu emoție și surâs, la răsăritul mărilor tăcute
Să te îmbrace liniștea-n plăceri, să-ți fie dorul plin de muze mute.

Te-aș scrie sub fiorul gândului apus, pe urma pașilor stingheri din umbră
Ecoul frânt al graiului nespus, extaz pierdut în agonia surdă
Te-aș scrie în ispite oarbe, aș căuta pretexte să te șterg
Și unde-ți freamătă dorința-ntâia oară, acolo aș fi, acolo aș vrea să merg...

Te-aș scrie molcom sub un tei bătrân, cu ramuri înflorite de parfum
I-aș tăinui trecutul în adânc, să te iubesc intens și-n veacuri, ca acum.
Te-aș scrie nebunesc și echivoc, cu patimi stinse într-o amintire
Cum se topește scrumul într-un joc și clipa într-o fragedă trăire.

Te-aș scrie până mi- ar pieri uitarea și oamenii n-ar mai avea povești
Și te-as iubi cu-nfrigurare, mai abitir m-as bucura că-mi ești
Te-aș scrie tremurat în anii grei, cerneala să îmbrace-un vis cărunt
Să nu-ți apună rima în alt suflet
Să-mi fii mereu și virgulă și punct...

poezie de Andreea Palasescu (18 iunie 2018)
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dor

Mi-e dor să-ți fiu hoinar, străin prin gânduri, cu pași de cânt să-ți calc peste tăceri
Și visul să-ți cuprindă printre rânduri, o șoaptă lacomă de primăveri.
Mi-e dor să-ți fiu plăcere crudă, licoare vie pentru suflet însetat
Liman și mângâiere surdă, apus și răsărit neîntinat.
Mi-e dor să-ți fiu lumină peste umbre și liniște flămândă de abis
Când se îmbrățișează tărmurile surde, la mal învolburat de zâmbet stins.
Mi-e dor să-ți fiu și reazăm și revoltă, sub cerul dulcei noastre regăsiri
Când se asmut ispitele, firavă să-mi gusti din șoaptă numai fericiri.
Mi-e dor să-ți simt mirosul proaspăt, fraged, asemeni clipelor de veșnicie
Unde-și oprește timpul pasul molcom, pe-un petic de senin și nebunie.
Mi-e dor să te alung adânc în mine și tot în mine să te regăsesc
Am să păstrez într-o strânsoare caldă, emoție și fior șă-ți dăruiesc.
Mi-e dor să te revăd așa cuminte în lumi pe care nu le recunosți
Cu inimi dezlipide pe alocuri, aglomerate de actuali și foști
Te uit și iar mi-e dor de tine, mă regăsesc și iar te părăsesc
Te-aș întreba fără cuvinte:
Tu ce faci când ți-e dor să te iubesc?

poezie de Andreea Palasescu
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce ironie! Două suflete goale de aparență și amintiri se priveau în oglinzile apusului asimetric. Transparența fină, consimțită se înălța în cuiburi de ispită, adâncindu-ne fiorul gândurilor aglomerate. Voiam să-ți ating orgoliul, uitarea și egoismul tăinuit în cuvinte rostite pe jumătate, cu regret tardiv și bunătate formală. O să râdem de neînțeles și mâhniri inocente, înfăptuite la marginea izbucnirilor de mândrie veritabilă. Războiul din sine, cu noaptea viselor spulberate fără suspin, cu umbra tăcerilor măzgălită pe geamul rece o să-și topească furia molcom ca o fărâmă de ceară fierbinte. Și firul subțire împletit cu opinii și trăiri lipsite de expresie se va desprinde, lăsând să-ți cadă masca și principiile oarbe. Abia aștept să te întâlnesc. Pentru prima oară, după lungi dezbateri și contradicții asumate. Pentru prima oară după inepții și compromisuri fără o justificare plauzibilă. Să-mi fii plin de defecte, umil și frumos. O sa ne câștigăm fericirea cu demnitate, fiecare pe drumul său. Pentru că uneori viața este despre două suflete care și-au încheiat drumul comun în povestea cu același punct.

Andreea Palasescu
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

<< < Pagina din 40 > >>

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Andreea Palasescu, adresa este:

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Evenimente biografice

Subiecte de interes

Fani pe Facebook