Index și topuri | Comentarii recente | Citate la întâmplare | Adaugă citat

Atmaji Maharaj

  • Citate
  • Definiții
  • This domain (citatepedia.com) expired on 20/03/2024. You can retrieve your domain by clicking here.

  • Evenimente biografice
  • Referat

Lista completă, pagina 162

Oare este Dumnezeu monopolul unei religii sau vreunui presupus fiu a lui "Dumnezeu"? Pentru că Iisus Hristos nu a afirmat niciodată o astfel de trăsnaie? EL a spus, eu și Tatăl unul suntem, dar tu cum de ești a doua? Cum de exiști tu și Dumnezeu? Când te-ai desprins de EL, de ai devenit sclava unei religii primitive? Oare câți dintre creștini realizează că se închină la mintea lor și nu la Dumnezeu, sau Hristos? Și ce altceva ar fi asta decât cretinism, înapoiere mentală? Pentru că dintre agnosticul sau ateul care nu crede în nimic și creștinul care crede în mintea lui travestita în Dumnezeu, adevărat, adevărat vă spun, căci primii doi sunt mult mai apropiați inimii mele, sunt mult mai apropiați libertății, decât ultimul? Doar în numele unei religii cretine, oamenii sunt purtați în războaie, sunt arși pe rug, iar simbolul chinului lui Hristos și nu viața LUI, le devine o mortuară călăuză, pretinzând căci crucificarea, ne aduce aminte de chinul lui Hristos și nu de cât de cruzi și imbecili sunt oamenii. Ceea ce i s-a întâmplat acum 2000 de ani lui Hristos continuă și azi, să îi fie crucificată învățătura iubirii lui, ca și cum crucificarea ar fi o virtute?

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Am o înmormântare. Să mă duc, să nu mă duc? A. M: SIGUR CĂ DA, mergi și vezi Destinația Ireversibilă a tuturor formelor. Mergi și vezi care e destinul, soarta finală a distinsului rahatului-corp prin care gândul te ține dureros dar mândră în sclavia cumplita a lui: "eu știu, eu fac, eu vreau, eu cred, eu simt, etc", care te sufocă cu frici, emoții și temeri paralizante. Dacă aș putea aș recomanda fiecărei femei în parte să meargă zilnic la câte o înmormântare. DE FIECARE DATĂ CÂND TE PRIVEȘTI ÎN OGLINDĂ TE-AȘ LUA ȘI TE-AȘ DUCE LA CÂTE O ÎNMORMÂNTARE. Azi te-ai uitat de 8 ori, la 8 înmormântări cu tine. Știu, sună lugubru sau chiar funebru pentru mintea ta, ea sigur va crede că sunt vreun sadic sau ceva pe aici. Dar nu îmi pasă, pentru că refuzi să mergi la cineva bolnav în vizită, refuzi să mergi la o înmormântare și atunci dacă fugi cu această frică dementă, de boală și de moarte, ce șanse îți oferi ție însuți să vezi că nu ești corpul efemer la care te holbezi tâmp în oglindă de cel puțin 5 ori pe zi? Cum poți să scapi de identificarea emoțională sufocantă când tu crezi că ești wc-u ambulant? Pe dinafară aur, pe dinăuntru balaur... sau dihor, mă rog!

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înregimentați din fragedă pruncie... Cum poate școala să fie educație, atâta timp cât este pe mâna grupurilor de interese politice? Nu cumva ar trebui să învățați copiii gândirea spontană, liberă și nu interesele politice de "clasă"? Cum poate un profesor să predea libertatea, dacă el însuși nu a obținut-o? Oare nu ar trebui să fie el schimbarea, care speră să o vadă în următoarea generație? Dacă vreți să aveți copii sănătoși la minte, de ce nu eliberați mai întâi școala de dependența financiar-politică? Pur și simplu, mintea vă va pustii pământul, mai ales cu rolul politicianului, pentru că oriunde își băgă ea coada, ca prin magie, apare controlul și implicit sufocarea libertății în numele libertății. Oare când veți vedea asta? Pentru că toți banii acestei lumi la un loc, nu vor opri mintea și dependența voastră de ea și speranța ei de a fi mai "bine" prin control. Iar dependența voastră de minte și de închipuita ei "putere", este tocmai molima ce o lăsați moștenire educațională copiilor voștri. Adevărata educație începe cu inima, nu cu mintea unui copil, dar voi, prin "educația" voastră, ați dus mintea la extrem, iar inima lor e temătoare și bolnavă.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce anume este de veacuri Aici? Frumusețea întrebării: "Cine sunt eu?" este că nu există niciun răspuns. Mintea va încerca să te ajute, dar însăși cuvintele "eu sunt" apar în ceea ce deja "Eu-Sunt". Liniștea este aceeași. Acest "Eu-Sunt" este cel care este la granița dintre "cu formă" și "fără formă", percepția pură, fără niciun perceptor. Dacă acum, în această clipă, există doar cuvintele și doar auzul, dacă ele nu caută să se asocieze unui individ - "eu", care încearcă să înțeleagă ceva - ce mai rămâne? Pe Cel ce moare înainte de moarte, moartea nu-l mai poate atinge, pentru că este el însuși moartea morții. Îmi place să spun, și chiar așa este, că El a îngropat moartea în Inima Vieții Veșnice. Noi nu realizăm că acest concept de naștere este o farsă la fel de mare ca și conceptul de moarte, chiar le credem reale. Noi credem că suntem o formă înlănțuită în lumea formelor. Când eu scriam Biblia, tu jucai table cu Dumnezeu. Pe mine mă interesează, ce anume este de veacuri Aici? Sinele nu este un concept, toate conceptele vin și pleacă din Prezență, dar Prezența rămâne. Ceea ce suntem noi este atât de evident, încât este inevitabil. Sinele este inevitabil!

Atmaji Maharaj în Când capul "eu-lui" este tăiat, ce mai rămâne?
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: De ce să particip la retragere, ceea ce ne oferi deja, nu e de ajuns? A. M: Dacă ești cu adevărat serios în căutarea lăuntrică vei vedea că doar sub tirul Satsang-urilor din retragere egoul este supus propriei lui extincții. Permeabilitatea imperceptibilă a Satsang-ului te va face mai întâi să citești despre libertate, apoi să o cauți, iar în momentul în care devii un sadaka să te topești în îmbrățișarea lui. Satsang-ul, comuniunea cu cel Veșnic este ca și aerul pentru cel onest în introspecție. La început căutătorul imită libertatea, o aclamă, o proclamă și e foarte bine că e așa. Totuși, acesta este un nivel superficial, lipsit de profunzime în abordare așa că pe măsura ce se trezește sadaka - discipolul serios - el realizează că Libertatea nu poate fi copiată, nu poate fi învățată și redată, ci o poți doar Fi, nu o poți ști! De abia în clipa în care realizăm că viața nu e un proces de cunoaștere începem să beneficiem de cea mai profundă cunoaștere. Cunoașterea prin firea directă a Totului din Întreg ne eliberează de cunoașterea separatistă, superficială și plină de suferință a mintii totalitariste. Vino în retragere pentru A Fi Libertatea, nu pentru a o cunoaște!

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Atmaji, dar sunt foarte multe etichete care ni se adaugă de când ne naștem, și fiecare rol adăugat o dată cu vârsta mai aduce alte o suta de etichete. E o nebunie! A. M: Pe o sticlă de apă minerală sunt lipite un milion de etichete, oare schimbă asta calitatea apei? Dar gustul? Dar culoarea lipsită de culoare? Dar măcar o ating? O tulbură? O face să nu mai rămână ceea ce deja este? Exact la fel este ființa ta pură, chiar dacă PARE că trece prin procesul fabricației = "naștere", de fapt Nimic nu i se întâmplă. Nu ti se poate adăuga nimic și nu ți se poate lua nimic. Pentru că Nimicului nu-i pasă de credințele interminabile ale mintii despre el. Cât privesc etichetele, același om, de exemplu, bunicul care azi te face cu ou si oțet, mâine pentru că are o zi mai bună, și nu-l mai supără prostata îți spune că ești un înger. Observă că în timp ce apa rămâne în sticlă și o 100 de ani, etichetele se tot schimbă. Ceea ce suntem noi nu e niciodată afectat de natura superficială a etichetelor. Ele sunt doar reclamă pentru falsitatea "eu"-lui efemer, care tot timpul vrea să pară cineva, și nicicum nu vrea să piară, pentru a lăsa ființa ta reală să strălucească în simplitate.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"CE BINE E LA TINE PE PĂMÂNT ȘI CÂTĂ BUCURIE SĂ FII OASPETELE TĂU!" Dar voi ați făcut datorită spurcăciunii banului din muncă, o "virtute" a bolii și a suferinței, a unei bătrâneți pline de neajunsuri și boli, de deșertăciune și de o moarte zbuciumată, plină de frică și fără Dumnezeu! Cum de nu vedeți că banul v-a dezbinat, v-a răpit liniștea, vi l-a răpit pe Dumnezeu vânzându-l în fiecare lună la loteria amărâtelor voastre de salarii, simple resturi pentru câini, pe care Dumnezeu nu vi le-ar fi oferit NICIODATĂ? Când vreți să încetați această domnie a înșelăciunii și durerii și să-i înapoiați lui Dumnezeu ceea ce ii aparține de drept, ceea ce cu adevărat vă va face ființe libere si fericite, ceea ce cu adevărat vă va elibera din ghearele gândului și a vieții deșarte, false ce o puteți dobândi cu el? Cu cât dobândiți mai mult din aceasta lume, pe care Dumnezeu nu v-a dat-o niciodată ca să o cumpărați sau vindeți cu atât mai mult vă înstrăinați de cele divine care aparțin libertății, fericirii și durabilității. Să te pierzi pe tine, să-ți pierzi liniștea cea tainică necreată pentru o palmă de pământ și câțiva zloți de aur, aceasta nu este bogăție, ci culmea nebuniei.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când întrebăm pe cineva "cine ești tu?" oare îl întrebăm la ce vârf al închipuirii poate să ajungă sau acum, aici, el este, și îl întrebi "cine este chiar acum, chiar aici?" Sper că tu nu-l întrebi "cine poate deveni?" pentru că tot ceea ce devine va fi pierdut într-o nouă devenire și tot așa la nesfârșit. Dar asta nu e deloc evoluție, deși ego-ului îi place să creadă că da, ci ASTA E SAMSARA. Apoi Jnaninul nu se amăgește. Iată de ce nu se dezamăgește, doar amăgirea că ar trebui să fii vreo imagine din mintea ta creează dezamăgirea, dar Jnaninul nu are timp de astfel de prostioare dualistice. El este dincolo de întuneric și lumină, dincolo de amăgire și dezamăgire, dincolo de fals și real, dincolo de "învățare" și ignoranță, veșnic Nenăscut este inima a tot ceea ce se vede, a întregii dualități, dar el veșnic non-dual nu se vede. Iar dacă tu crezi că "cauți calea spre lumină" - ai pus-o și cu majuscule, că ego-ul dacă nu se umflă în pene nu dă bine la orgoliu cunoașteri. Doamne, mori de râs! - înseamnă că deja te afli în întuneric, nu-i așa? Voi sunteți exact ca niște copii fricoși, dar care pretindeți vârfuri ale evoluției născute din propria voastră închipuire.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Recunoaște-ți ADEVĂRUL ȘI EL VA VĂ ELIBERA!" În concluzie, mai întâi de toate realizează că în viață, cel ce știe nu vorbește, după cum cel care vorbește nu știe. Dar pentru Acela care este cu adevărat Liber, va exprima Adevărul, indiferent dacă vorbește sau păstrează tăcerea. I: Bre, ai 800 de videoclipuri și vorbești despre tăcere? A. M: Cum așa? Când s-a întâmplat tragedia și ce te face să crezi că "vorbesc despre tăcere"? "eu"-l vostru e ca și copiii care se uită la poze (titlu și cantitate) nu la conținut (interioritate)? Te-a lăsat mintea să vezi o expunere de a mea, cap-coadă? Îndoim-aș. Oare nu cumva împărtășesc despre Tine? Despre ființa noastră reală, LIBERTATEA? Ar trebui libertatea să se limiteze la tăcere sau la cuvinte? Dobândește, află mai întâi cine ești și odată recunoscut "Adevărul, el te va face Liber", atât de tăcere cât și de cuvinte. Pentru că așa cum trăncăni non-stop mintea în capul tău nu rămâi "Bre!" decât o victimă, un sclav pe viața a ei... Voi sunteți Orbi și nu vedeți strategia minții pe care o demască Maharaj: "Zi-i BRE Libertății să Tacă, că te îndrum "eu" ca și până acum la rătăcire și suferință! Să vezi ce îți vorbesc "eu"!!"

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu era neatenția părințiilor, probabil 90 la % din oamenii acestei planete nu ar fi existat. Iar unchiul Bill nu ar mai fi "salvat" planeta și ar fi trăit fericit până la adânci bătrâneți împreună cu ceața lui de binefăcători ciorditori. I: - de pe o altă pagină - Ce-ar fi dacă, ai ignora ce nu poți și te-ai focusa pe motivul pentru care poți? Energia se duce oricum, doar acolo unde se duce atenția ta! A. M: Cum așa o dramă lumina Lumii? Păi dacă energia se duce doar acolo unde e atenția ta nu cumva stomacul ar uita să mai digere, adică ar face indigestie fără "energie", plămânii ar fi incapabili să mai respire, iar inima ar înceta să mai bată? Ce noroc că energia nu se risipește la vrerea gândului, altfel am fi fost exterminați de mult. Chiar și fără atenția sau controlul exagerat al mamei, inima copilului continuă să bată. Nu atenția ne naște, ci neatenția... în dragoste! Atâta timp cât gândul vorbește în numele nostru, mergem cu pași voioși, fără ca măcar sa bănuim, la pierzanie. Și te rog, nu spune că tu l-ai pus să vorbească în numele tău. Doar observă în tăcere, că și acesta e tot un gând al "eu"-lui etern derbedeu, ce ne îmbie la și mai multă separare și suferință.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

<< < Pagina din 168 > >>

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Atmaji Maharaj, adresa este:

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Evenimente biografice

Fani pe Facebook