Index și topuri | Comentarii recente | Citate la întâmplare | Adaugă citat

Atmaji Maharaj

  • Citate
  • Definiții
  • This domain (citatepedia.com) expired on 20/03/2024. You can retrieve your domain by clicking here.

  • Evenimente biografice
  • Referat

Lista completă, pagina 161

Mintea care încearcă să îi mintă pe alții începe întotdeauna cu tine. Dacă un om are între 50 de mii și 70 de mii de gânduri pe zi oare cum vei controla un astfel de vacarm de infern si la ce bun? Cu excepția lui Pantanjali și a altor rătăciți yoghini toți mari realizați spirituali îți vor spune să recunoști mai întâi Sinele și mintea se va resorbi aici instantaneu. Cu cât încerci să controlezi mintea cu atât ego-ul este mai puternic pentru că de fapt e mintea cea care încearcă să controleze mintea. Asta am încercat și eu și Iisus, și Buddha și Nisargadatta, etc și fără excepție am eșuat. Așadar, recunoaște doar Sinele și "eu"-l psihologic sau ceea ce fals numești "mintea mea" se va evapora instantaneu. Adevărul sau Sinele nu se ocupă cu scamatorii referitoare la pornirea sau oprirea minții, ci cu simpla prezență în care toți acești scamatori sau mincinoși vor veni și vor pleca. Spun mincinoși pentru că cel care spune că el controlează mintea minte. Sri Ramana Maharshi, Sri Mooji și implicit și eu ți-o spun din experiență directă. Tu recunoaște mai întâi Sinele și apoi el va fi cel care va face totul și nu ego-ul tău.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Eu-Sunt" nu e grupul de două cuvinte, e faptul că sunteți, e faptul că aici, acum sunteți. "Eu-Sunt" sau conștiința primară e una și aceiași într-o căprioară, în voi, într-un purice, sau într-o salcie. E VIAȚA! E unul și același fapt de "A-Fi", nu e particular decât prin "eu"-l personal cu care vă identificați voi și vă izolați în/ca persoană, altfel, faptul de "A-Fi" e însăși Dumnezeu cel viu, viața, Numenul manifestat ca fenomen. NU E NICI O DUALITATE AICI! Așa că înainte de a face afirmați prostești gen: "Mai întâi dispare "eu". Care vezi, doamne, te pomeni observatorul și apoi se dizolvă "sunt" care vezi, doamne, o fi martorul, ar trebui să vedeți că doar gândurile din căpățâna voastră năroadă și din ochii voștri fixați de frică ca în filmele de groază se pot diviza. "Eu-Sunt" nu se poate diviza că e viața si nu gândurile voastre sterile cu care încercați să o prindeți pentru a o vinde celor naivi și creduli. CÂND PREZENȚA SAU "EU SUNT" INTRĂ, SE RESOARBE ÎN ABSENȚĂ, nu e pe bucăți că nu sunt două stări, NU E NICI O DUALITATE, e doar NUMENUL/ABSOLUTUL, MANIFESTAT CA ȘI FENOMEN SAU "EU-SUNT"! PAM, PAM.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

TU EȘTI NENĂSCUT! Tu nu ești corpul-minte, aceasta este doar fantoma de zi care pâlpâie în tine. Tu nu exiști, doar Dumnezeu este real. Nu, nu, faci o confuzie; corpul nu ți l-a dat părinții. Părinții ți-au dat doar o bucată de muci, adică un ovul și un spermatozoid. Corpul ți l-a dat supermarketul din colț. Ce altceva e corpul decât pastramă, cașcaval și ceva bulion? Iar mintea nu cumva e reamintire, deci memorie? Fără memorie poți vorbi de o minte? Mintea înseamnă un tomberon de gânduri a cărui fermentație putridă se numește "eu"-l. Așadar, să revenim: de ce ești așa de mândră de frumusețea corpului și de sclipirea inteligenței, pentru că nu sunt chiar deloc tu și implicit nu sunt ale tale. Tot ceea ce crezi că ești sunt roluri pe care alții le-au scris în scurgerea timpului. Dar la 80 ani frumusețea ta fizică se va nărui, sclipirea inteligenței va piei înlocuită de Alzheimer. Așadar, nu mai bine te afli pe tine aici și acum? Tu nu ești corpul-minte, aceasta este doar fantoma de zi care pâlpâie în tine. Doar credința ta că ești o formă, te-a rătăcit de întreg și te-a izolat dureros într-o micuță și neputincioasă parte. TU EȘTI NENĂSCUT!

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Văzătorul este liber de vedere! În momentul în care realizezi că tu ești Conștiința, ego-ul este complet dizolvat. Nu se pune problema să abandonezi ego-ul, ci să recunoști Conștiința. Ea este Veșnic Prezentă, este Acum, Aici. Cunoscutul însuși creează frica, prin limitare și raportare la el însuși. Gândului despre frică îi este frică de gândul de libertate. Când noi avem recunoașterea, acest sentiment de separare dureroasă de/între mine și restul lumii dispare. Apoi, dispare dorința de a mai căuta ceva, ai ajuns la capătul oricărei forme de căutare. Apare acel sentiment al Veșniciei, al Vieții Veșnice. Conceptului de frică din mintea ta îi este frică de conceptul de libertate. Cât de valid poate să sune asta? Doar Prezența există, nu există nimeni care să fie prezent. Doar cuvintele există, nu există nimeni care să vorbească. Există doar ascultarea/auzul, nu există niciun ascultător. Când lași aceste cuvinte să intre în contemplare în tine, vei vedea că există foarte mult spațiu în ele. Cuvintele care răsar din liniște, se întorc înapoi în liniștea desăvârșită, cui aparțin? Ce anume nu trece pentru că este deja de veacuri Veșnicia Veșniciei?!

Atmaji Maharaj în De unde știi că nu ești deja iluminat?
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum anume poți fi tu ortodoxă? Tu nici nu ai scos primele cuvinte și deja erai botezată. Așadar, a fi ortodoxă sau a fi femeie nu este o chestiune legată de ceea ce faci tu. Există o societate care cu cele mai bune intenții din lume alege pentru tine, chiar dacă această alegere ar fi chinul vieții tale. În India, se spune că încă mai sunt căsătorii aranjate de când copiii sunt mici. O mulțime de filme siropoase vei vedea pe această temă. Putem continua cu punerea măștilor de către părinți și societate cu cele mai bună intenții pe întregul glob. Toate aceste măști sunt despre rătăcire, nu despre regăsire. Regăsește Hristosul din inima ta, nu din închipuirea religiei! Recunoaște această Conștiință de A-Fi sau "Eu-Sunt", ea este Hristosul. Dacă Iisus ar apărea a doua oară și ar propovădui Adevărul și Libertatea, preoții l-ar ucide din nou. Nu romanii l-au ucis pe Iisus acum peste 2000 de ani, romani au fost doar mâna călăului. De ce ar fi ucis din nou? Pentru simplul motiv că El ar desființa Biblia. "Nu cuvinte moarte vă învăț Eu, ci Adevărul cel Veșnic Viu!" ar spune El! Cum ar putea religia să accepte Adevărul când ea nu acceptă decât dogme?

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Expresia, întrebarea pe care ai auzit-o de mic: "Tu nu gândești?", atunci când părinții, profesorii și alți trepăduși încercau sa te corijeze, controleze, era de fapt: "Tu nu te controlezi?". Mintea e foarte convinsă căci controlează mintea și controlul înseamnă nu doar putere, ci mai ales "evoluție"; uită-te un pic în jur, blocuri, străzi, mașini, avioane, bombe atomice, războaie, baraje, centrale nucleare, modă, etc, etc., toate au fost posibile datorită controlului, a "evoluției", dar de fapt toate acestea te-au dus și mai mult în exterior și te-au înstrăinat și mai tare de tine însuți. Mintea pretinde că prin "control" vei fi în siguranță, când de fapt, adevărata siguranță este să vezi că tu nu ești mintea și în acest abandon îți vei recunoaște pe deplin Sinele tău etern perfect, care nu poate fi nici știrbit, nici îmbunătățit. Toți oamenii au încercat și încearcă să exerseze controlul pentru a se îmbunătăți, și cu cât încearcă mai tare, cu atât înnebunesc mai repede. NIMENI NU ESTE FERICIT CÂND ESTE CONFUNDAT CU UN OBIECT ȘI ESTE CONTROLAT DE UN ALTUL, DAR "EU"-L NU POATE SUPRAVIEȚUI FĂRĂ SĂ EXERSEZE MĂCAR "UN PIC" DE CONTROL.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ego-ul crede că are un corp ce ar putea, la rândul lui, să "își piardă viața". Cineva chiar m-a întrebat de curând: "Unde se duce viața după ce murim?" Întrebarea pentru identitatea născută corp-minte pare foarte validă, dar de fapt ea este complet invalidă, și iată de ce! Așadar la întrebarea: "Unde se duce viața după ce murim?" eu, la rândul meu, am întrebat: "Dar de unde a venit? " Credem că viața vine de undeva și se aciuiază în pârlitul de butoi cu rahat numit corp-formă și că el deja avea maladia devastatoare numită "gândire". De aceea, întrebarea: "Unde se duce viața după ce murim?" pare foarte pertinentă, dar dacă în fapt nu e deloc așa? Oare unde se duce spațiul după ce copacul a putrezit demult? Oare a venit spațiul de undeva sau spațiul era Aici dintotdeauna și forma doar l-a invadat? Analogic vorbind, Viața pe care o ești este dintotdeauna și pentru totdeauna, ea nu vine și nu pleacă nicăieri, doar identificarea cu ego-ul te face să crezi și să spui trăsnaia: "corpul ăsta sunt eu!" în fapt, toate corpurile sunt ale Tale și se scaldă în Tine, Tu cel care ești Viața, și nu "ai viața", exact cum peștii se scaldă în ocean.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Până în ce punct folosesc mintea? A. M: Namaste! Exact până în punctul în care realizezi că existența este complet liberă de ea. Un copac de Sequoia nu are minte, dar Dumnezeu cel viu sau faptul de "A-Fi" dansează extatic în el 5000 de ani. Noaptea în somnul profund apare fără să știm o regenerare și o detensionare profundă care ne face să fim fresh, plini de energie a doua zi tocmai pentru că i-am spus minții "ciao". O să folosești mintea exact până în punctul în care realizezi că tributul pe care ți-l cere te obosește până la epuizare, apoi vei da divorț de ea. Copilul e preocupat de jucării, dar mama e preocupată de copil. În mod similar mintea este preocupată de exterior, dar tu ești preocupat să o observi și să realizezi că doleanțele, vrerea, obligațiile, fricile ei sunt interminabile. Când vezi asta, interesul pentru ea, pentru efemer dispare și o dată cu dispariția interesului se dizolvă natural și folosirea ei. Când un lucru nu te mai interesează nu o să-l mai folosești, nu-i așa? La fel stau lucrurile și în ceea ce privește instrumentul psihologic numit mintea care l-ai folosit în exces și pare acum că te-a luat în posesie, înțelegi?

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Abuzul naște abuz, forța trezește forța! Oare câți dintre cei care strigă acum: "Bine vă face și dacă nu vreți să vă vaccinați, o să vă interzică și dreptul de a respira!", câți dintre ei realizează că o dată ce ai lăsat mintea să facă un abuz, ai deschis cutia Pandorei care te va secera și pe tine? Știți ce-i culmea, oamenii aceștia mai ieri manifestau pentru a demite PSD-ul cu abuzurile sau hoțiile lui, iar azi încurajează abuzurile nebune ale unei alte minți... numită PNL, etc,. Iar mâine, firește că vor fi alte abuzuri care îi vizează pe ei, iar de cei vizați azi, nu le pasă. Atâta timp cât ești la discreția minții, nu vei realiza că sunt doar "alte măști, aceeași piesă". Cel mai greu pentru diavolul separării numit "mintea", este să te facă să crezi că tu gândești, nu ea îți infuzează gânduri manipulatoare ce te țin în suferință și separare. Toată situația de azi îmi aduce aminte de cazul din Norvegia în care un naționalist – "nazist" i-au zis unii - împușcă vreo 70 de copii dintr-o tabără, copii ai unor politicieni și nu numai. Pentru că aceștia au votat "acceptarea" străinilor în țară. Abuzul doar naște abuz, forța trezește forța!

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Exact, dacă tot timpul ne identificăm cu gândul nu observăm că el fuge de la o dorință la alta și ne bagă în bucluc, dar când ne oprim nițel din alergatul după el, identificarea încetează și rămânem cruciți de cât de multă suferință atrage prin dualitatea lui. Mintea azi vrea ceva, mâine altceva și totuși tot ei i se pare asta în regulă. Dar când vine vorba de ceilalți și de mintea lor, mintea noastră etern instabilă le cere statornicie. Nu ai putea iubi un bărbat care azi e cu una, mâine cu alta, nimeni nu ar angaja un om care azi lucrează la el și mâine la o altă companie. Cu cât observi mai profund și mai des mintea cu atât mai repede realizezi că tu nu poți fi gândul schimbător, ci Acela etern neschimbător care îl vede. Gândurile se schimbă și caută "schimbarea, transformarea, evoluție" zice mama lor mintea, dar Acela din tine care de mic vede apariția gândurilor schimbătoare, nu se schimbă niciodată. Când văzătorul unui film nu se mai identifică cu imaginea de pe ecran, adică cu lucru văzut, el realizează că tot ceea ce este schimbător este efemer, după cum unicul neschimbător din ființa noastră, etern imuabil este doar Absolutul sau Sinele.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

<< < Pagina din 168 > >>

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Atmaji Maharaj, adresa este:

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Evenimente biografice

Fani pe Facebook