Index și topuri | Comentarii recente | Citate la întâmplare | Adaugă citat

Atmaji Maharaj

  • Citate
  • Definiții
  • This domain (citatepedia.com) expired on 20/03/2024. You can retrieve your domain by clicking here.

  • Evenimente biografice
  • Referat

Lista completă, pagina 163

I: Faptul că dormim și visăm și ne trezim apoi dimineața, e felul prin care Dumnezeu ne arată că suntem într-un vis fără sens pe care îl continuăm. Dar până ne trezim cu adevărat din el sau "vedem" ce e Real. M-am trezit dimineața cu asta. Pășim iar și iar in vis, dacă nu deschidem ochiul conștiinței! Pare că ne mișcăm în conștiința IMUABILĂ, ca și conștiință când de fapt doar visăm... A. M: Excelent! Excelent! Exact, oare câți dintre voi vedeți că în timp ce trupul doarme neclintit, iluzia visului creează o lume umblătoare? Și exact așa dormiți și în ceea ce fals mintea numește: "viața asta; viața mea; aceasta reîncarnare", etc. etc. Buddha spune: "Absolut Totul este iluzie!", iar Hristos spune: "Caci umbră și vis este lumea aceasta!" Realizarea Ultimă nu este Posibilă fără a vedea complet asta, pentru că așa totul este un vis, este o iluzie, dar coronavirus este real, sau e în nu știu ce lume, de parcă ar fi mai multe! Până nu vedeți că Totul este iluzie creată de gând, gândul coronavirus, yoga, boga sau misticismul tibetan, par atât de reale! Noi de fapt nu dormim niciodată pentru că nici nu suntem născuți, dar câți pot vedea această profunzime tulburătoare a Conștiinței?

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întrebarea grea pentru ego-ul tău este cum de ai o "familie a ta, sau un copil al tău" când absolut totul este al meu? Chiar și bătăile inimii tale sunt ale mele? Ți-am dat Eu o familie, sau un prostituat de preot a făcut-o în numele meu tocmai ca tu să mă uiți pe Mine? Da, e adevărat, am vrut să îmi iau copilul Acasă datorită egoismului tău, și într-o zi, fiule, așa egotic cum ești, te voi lua și pe tine. Doar datorită acestui egoism ai lăsat diavolul de gând să te trimită la doctori și la babe. Eu am vrut să îmi iau pruncul născut prin picioarele și din burta fiicei Mele Acasă în speranța că egoismul tău va fi secerat și tu te vei reîntoarce la Mine! Dar când am văzut că insiști să îi lași deșertăciunii lui "eu și al meu" primul loc în viața ta, am știut că mie nu o să-mi oferi niciunul. Așadar, când mintea te-a trimis la bietul cascador să cerșești ca un milog corpul copilului meu în această lume deșartă, am spus să treacă de la mine și paharul acesta al amărăciunii! OARE LA CE BUN SĂ VĂ RUGAȚI CHIAR ȘI LA ÎNGERI CÂND EU ÎNSUMI MĂ DĂRUI FIECĂRUIA DINTRE VOI? Oare nu am spus Eu: "Căutați mai întâi împărăția cerului și apoi toate celelalte vi se vor adăuga?" Ai făcut, tu asta?

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În afara religiei pe care ai învățat-o de mic de unde mai știi că ești desprins de Dumnezeu? Dacă Dumnezeu este propria ta Inimă, cum si unde te-ai desprins de ea? Dumnezeu este veșnic Aici, iar acest Aici e la fel, fie că ești în cea mai pioasă mănăstire, fie că ești în cea mai desfrânat bordel sau crâșmă. Cum de nu poți vedea asta și la ce bun să cauți un Dumnezeu căruia îi e frică sau scârbă de lume și se ascunde în răceala unei biserici? Unde și cum Iisus a predicat într-o biserică? Oare nu cumva când a spus: "Eu și Tatăl Una suntem!" a făcut-o sub cerul liber? Asta este adevărata biserică! Biserica a devenit o afacere și nu o cale spre mântuire! Dacă trebuie să mergi la biserică pentru a-l cunoaște pe Dumnezeu, nu o să-l cunoști niciodată! Tot ceea ce vei cunoaște vor fi veșnicele dogme ale separării, veșnica lor pomenire! Dumnezeu este mai aproape decât următoarea respirație și infinit mai aproape decât primul/următorul gând. Ai fi în stare să bați mătănii la toate bisericile acestei lumi, simple clădiri din lemn sau din piatră care găzduiesc separarea. Dar Adevărata biserică este propria ta inimă, este chiar faptul tău de A FI, a ființa fără gânduri, Aici oare când ai să mergi?

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Libertatea începe cu tine, deci fii tu primul care o recunoaște dizolvându-se în ea. A. M: E tragic și până ce mulțimile nu realizează drama, tragedia continuă. I: Mă rog să le dea înțelepciune! A. M: E prea multă frică la mijloc și exact din acest punct începe legiferarea absurdului. I: Cum și cine le va anula frica? Doar un Moș, Ion Roata... A. M: Gândul și frica sunt una; gândim, presupunem pentru că ne frică de infinitul necunoscut sau viața veșnică pe care o suntem. Credem gândul care poate să existe doar prin corp și de aici frica, înțelegi? Dacă am putea vedea că suntem viața și nu corpul de vis pe care gândul ne spune că îl suntem și care frica lui ar vrea să-l salveze, atunci legile acestei lumi ar fi de prisos. A. M: Până să ajungă oamenii să vadă așa... Iar acum chiar că-s orbi bine! A. M: Asta e capcana pe care ne-o întinde mereu și mereu gândul: "Devenirea"! Dar de ce "până", căci viața veșnică pe care o suntem este chiar aici. Dacă nu atingi nici un gând chiar acum, chiar aici, viața pe care o ești rămâne liberă de persoana care pare că o ești. Acum tu unde ești, nu ești Aici? Toți suntem Aici, iar Dumnezeul nostru gândul ne trimite "acolo", în fricile lui, înțelegi?

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Află, află chiar Acum, pentru că nu-ți ia niciun timp, cum de tu ești Dumnezeu Tatăl care trăiește experiența unui corp de femeie, iar "religia" ta l-a trunchiat făcându-l un corp de femeie ce îl caută pe Dumnezeu Tatăl!? Află cum de dai crezare acestei crunte blasfemii. Blasfemia nu este să te crezi Dumnezeu, blasfemia este să fii Dumnezeu și să dai crezare nebuniei minții umane și să începi să joci ca un roboțel rolul femeii sau a bărbatului. Regăsește Adevărata ta Ființă Eternă și vei vedea că în ea există atât de mult spațiu, atât de multă dragoste și bucurie, încât femeia care apare în el poate savura fără teamă frumusețea năucitor de frumoasă a Vieții Divine Eterne! Știi ce este straniu? Că eu nu am auzit încă de o biserică în care să se râdă de toate aceste condiționări absurde! Dacă în biserică s-ar râde și s-ar cânta slava lui Dumnezeu pentru toate, farsa numită mintea ar deveni infinit mai evidentă. Dar dacă îi iei pe oameni și îi înfricoșezi cu păcatul, îi ameninți cu iadul și le spui verzi și uscate pe un ton mieros, ei bine, aceasta nu este pentru nicio mântuire, ci pentru control în numele lui Dumnezeu. De iubire nu poate fi vorba, decât din trâmbiță, dar nu prin aflarea Adevărului!

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești Deja un miliardar În Spirit! OBSERVĂ ASTA: Vrei neapărat să spui ceva, poate chiar e o bucurie să comunici sau să strălucească nițel "eu"-l MITITEL. Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Liniștea non-intențională a Conștiinței este deja Ananda! Poate te uiți la un meci, și de abia aștepți să câștige "pozitivul" - pentru că negativul oricum trebuie să piară, nu? - realizează instantaneu că nu e despre asta, și nu te interesează chiar deloc cine câștigă, deci: Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Poate sunt alegeri politice și mori de nerăbdare ca să iasă "ĂIA CARE MĂCAR FAC CEVA ȘI NU FURĂ". Pur și simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Poate te uiți la un film, o telenovelă și chiar acum e scena în care eroul o salvează pe Pațachină; Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Ești pe culmile amorului și urmează dulcele orgasm. Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Adu-ți aminte că și asta va trece! Ești pe cale să câștigi primul milion de euro și... Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Fie că-i câștigi, fie că nu, tu oricum nu ai nimic de pierdut pentru că ești deja un Miliard în Spirit!

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Caută să nu mai cauți, ci doar observă ființa infinită ce se arată în absența gândului. Chiar și gândul "eu" – căutătorul - cu care te identifici apare în conștiința infinită și fără formă care o ești. Caută să nu mai cauți, doar astfel căutătorul își va găsi sfârșitul în pacea care este reînceputul eternei tale veșnicii. Și ea, pacea este dintotdeauna Aici. Cel care caută este gândul care pleacă din această clipă să își găsească sfârșitul în următoarea. Dar în prezența, grația Gurului, Sinelui, gândul își găsește sfârșitul chiar acum. Guru nu te pune să cauți nicăieri, nu te trimite într-o nouă călătorie spirituală, el îți arată prin propria lui Prezență, născută din Absență că și tu ești Acasă chiar acum, iar gândul care caută este doar un veșnic pribeag ce trebuie abandonat grației de "A-Fi" chiar în această clipă! A recunoaște că niciodată nu ai fost gândul înseamnă a fi veșnicul Sine. Nu poți face absolut nimic pentru asta, poți doar abandona orice facere Pentru asta. Tu ești viața, Sinele care există etern în această clipă, și nu rătăcitul gând ce mereu apare în ea și caută ceva. Doar clipa de față o ai tot timpul, dar mintea îți spune că ai rătăcitul ei copil gândul care apare și pribegește în ea.

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu, de abia acum te invit să ieși din ceață! Așadar, nu mă crede, nu-l crede, nu-i crede și mai ales NU TE CREDE! Tărâmul Acesta este un tărâm fără căi! Sau cum atât de profund spunea Iisus: "Necunoscute sunt căile Domnului!" Cum ar putea atunci mintea omenească să-l cunoască și să facă o "cale a pupilelor"?0 Sinele e continu, cum îți vei ține pupilele nemișcate în somn? Acolo respirația și bătăile inimii rămân suverane. Tot ceea ce natural faci tu, ții tu, vei pierde tu. Doar Sinele e veșnic. Ești de destul timp pe această pagină Satsang ca să fii ceva mai serios în introspecție decât să crezi o joacă de copil drept vreun adevăr absolut? Am întâlnit de-a lungul timpului: hoți, cerșetori, actori, ca să nu mai zic yoghini care își țineau pupile nemișcate timp îndelungat, nu mai zic de trăgătorii de elită, lunetiști sau simpli vânători, care nu își mișcă pupila perioade lungi de timp, oare să însemne aceasta că au vreo realizare lăuntrică? Ceea ce ești, ești dinaintea formei și vei fi implicit după ce această formă va pieri! Așadar la realitatea ta nenăscută și eternă te invit eu, veșnic liberă de formă și nu la cascadoriile oculare ale minții sau formei omenești! Sper să realizezi măcar în germene profunzimea!

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai mare capcană a creștinului ca și a femeii îndrăgostite este să creadă că el s-a eliberat de mintea lui, că a trecut dincolo de ea, pentru că are niscaiva-i taine/trăiri. Și nu vedem că și asta e un banal gând. Deseori oamenii spun: te iubesc din inimă, nici nu știi ce simt pentru tine, când de fapt e mintea toată ziua. Omul uită că mintea prin repetiția unui gând poate crea o emoție, o emoție care se repetă poate crea un sentiment, iar un sentiment îndelungat va duce la banala credință gen "Eu vorbesc cu Dumnezeu, cu extratereștri, îi simt harul pogorându-se asupra mea, sau simt că și Gogu mă iubește! etc." Momentul în care ne eliberăm din ghearele minții toate aceste creații ale ei sfârșesc, se topesc în liniștea non-duală a vieții veșnice în Dumnezeul tuturor Dumnezeilor. DE ABIA CÂND ABSOLUT TOTUL SE STINGE, LUMINA SE APRINDE! Absolut totul va fi înghițit de tăcere, vezi asta în fiecare noapte, dar de ce să aștepți moartea pentru asta? De ce să nu te eliberezi de vacarmul gândirii, fie sociale, religioase, afective, etc. chiar Acum? Odată eliberat din ghearele minții, VEZI CĂ: tot ceea ce vine și pleacă și un miliard de veșnicii de ar trăi este efemerul, nu ești tu. Tu nu ești născut, doar în veghe visezi asta!

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

OARE NU CUMVA CULMEA EGOISMULUI ESTE TOCMAI ALERGAREA TÂMPĂ DUPĂ DORINȚELE INTERMINABILE ALE MINȚII? Și nu exact asta faci tu zi de zi? Confunzi propriul tău egoism, propria-ți anarhie cu libertatea care este apogeul dăruirii și al iubirii. Iată profunzimea la care te invit și iată și cuvintele lui Sri Nisargadatta: "Î: A te mulțumi doar să fii, pare a fi un mod cât se poate de egoist de a-ți petrece timpul. Din contră, un mod foarte demn de a fi egoist! Negreșit, fii egoist, lipsindu-te de orice în afară de Sine. Atunci când iubești Sinele și nimic altceva, tu treci dincolo de ceea ce este egoist și de ce este neegoist. Toate distincțiile își pierd înțelesul. Iubirea față de unul și iubirea față de toți se contopesc în iubirea, pură și simplă, neadresată nimănui, nerefuzată nimănui. (Oare nu tocmai această este iubirea necondiționată, și nu iubirea de familie care e teribil de condiționată?) Rămâi în acea iubire, mergi tot mai adânc în ea, investighează-te iubind această investigație, și vei rezolva nu numai propriile tale probleme, ci și problemele umanității. Vei ști ce trebuie să faci. NU PUNE ÎNTREBĂRI SUPERFICIALE, consacră-te principiilor fundamentale, concentrează-te asupra rădăcinilor ființei tale." "Eu sunt Acela".

citat din Atmaji Maharaj
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

<< < Pagina din 168 > >>

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Atmaji Maharaj, adresa este:

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Evenimente biografice

Fani pe Facebook