Index și topuri | Albume cu personalități | Albume cu vedete | Comentarii recente | Citate la întâmplare | Adaugă citat

Tudor Greceanu

Lista completă

Am luat puțină înălțime - avioanele ne-au entuziasmat —, am făcut câteva exerciții de maniabilitate, după care ne-am intors la aerodrom și, la destul de mică înălțime (sub 500m), am făcut o demonstrație de zbor în formație foarte strânsă și de acrobație în formație, după care tot cu formația ne-am întors la aterizare, la punct fix pe pista betonată. Efectul a fost total neașteptat; s-a oprit zborul pentru toți cei care nu apucaseră să zboare, am fost întorși la cantonament și ni s-a comunicat că a doua zi, la ora 6.00 fix, să fim la avioane, căci vom pleca pe aerodromul de luptă, la Pavlograd, de unde vom începe misiunile de război.

Tudor Greceanu în Drumul celor puțini, Grupul 7 vânătoare în flotila Udet (1 martie 1943)
Adăugat de drcirsteaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Drumul celor putini. Amintirile unui pilot de vanatoare iesit din incercuirea de la Stalingrad. Editia a II - a" de Tudor Greceanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 20.99 lei.

Războiul și condițiile de front generează o oarecare delăsare la luptători, se îmbracă mai neglijent, se bărbieresc mai rar sau deloc, limbajul devine argou (adesea colorat negativ), curățenia lasă de dorit, iar bunele maniere au de suferit. Știind toate acestea, comandamentele superioare germane instituiseră o școală și examene foarte severe pentru voluntare, de cea mai selectă calitate și de o moralitate absolut incontestabilă, care după ce treceau printr-o selecție riguroasă erau trimise pe front la unități de aviație (am auzit că și la bazele navale) cu unicul scop de a întreține atmosfera decentă și civilizată care se cade unei unități a unei armate demne și moderne.

Tudor Greceanu în Drumul celor puțini, Grupul 7 vânătoare în flotila Udet (martie 1943)
Adăugat de drcirsteaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La Aiud am avut deziluzia de a vedea cum mari generali, ofițeri, profesori, șefi de organizații, în momentul în care își rupeau chietudinea de toate zilele a porției de arpacaș, ezitau. Din nenorocire, instinctul de conservare este de multe ori mult mai puternic decât cultura, educația și alte virtuți. Dispozițiile temperamentale sunt cu totul altceva decât caracterul. Caracterul se educă, cu dispozițiile temperamentale te naști. Oameni învățați se pot forma într-un număr de ani, începând din școală, trecând prin liceu, facultate, doctorate... Dintr-un cioban poți face un om cult. Este, de exemplu, cazul lui Grigore T. Popa sau al lui Fichte. În schimb, oameni buni nu se pot fabrica, aici e vorba de o dispoziție temperamentală cu care te naști. Nu poți fi rău și să devii bun, e o dispoziție temperamentală pe care n-o poți educa. De aceea, oamenii buni sunt mult mai rari decât oamenii culți. Sunt neprețuiți.

Tudor Greceanu în Drumul celor puțini, Rasplata (noiembrie 1994)
Adăugat de drcirsteaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Tudor Greceanu, adresa este:

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info
Direcționează
3,5%
către Asociația Culturală Citatepedia!

Citește detalii »

Fani pe Facebook

 
Poți promova cultura română în lume: Intră pe www.intercogito.ro și distribuie o cugetare românească într-o altă limbă!