Lista completă, pagina 3
- gurmanderie
- Gurmanderia este preferința pasionată, rațională și intrată în obișnuință pentru tot ceea ce face plăcere gustului.
definiție de Anthelme Brillat-Savarin în Fiziologia gustului (1825)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Numărul musafirilor nu trebuie să fie mai mare de doisprezece, astfel încât fiecare să poată lua parte la conversație.
Anthelme Brillat-Savarin în Fiziologia gustului (1825)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Trufele nu sunt exact un afrodisiac, dar în anumite circumstanțe fac ca femeile să fie mai tandre și bărbații mai simpatici.
citat din Anthelme Brillat-Savarin
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Gurmanderia este dușmana exceselor; orice ins care face indigestie sau se îmbată de-a dreptul riscă să fie șters de pe listă.
Anthelme Brillat-Savarin în Fiziologia gustului (1825)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Mesele bune și îmbelșugate nu dăunează nici pe departe sănătății, și în condițiuni egale, gurmanzii trăiesc mai mult decât alții.
Anthelme Brillat-Savarin în Fiziologia gustului (1825)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Plăcerea de a ședea la masă este senzația chibzuită, ivită din mai multe alăturări de fapte, obiecte și persoane care însoțesc prânzul.
Anthelme Brillat-Savarin în Fiziologia gustului (1825)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dacă o persoană bea o ceașcă de ciocolată la trei ore după ce a luat un prânz copios, totul va fi perfect digerat și va rămâne loc și pentru cină.
citat din Anthelme Brillat-Savarin
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Cel care rostește cuvântul "trufă", numește catalizatorul fanteziilor erotice și gastronomice ale sexului frumos și ale celui puternic deopotrivă.
citat din Anthelme Brillat-Savarin
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Din punctul de vedere al economiei politice, gurmanderia este legătura comună ce unește popoarele prin schimbul de produse care alcătuiesc hrana de fiecare zi.
Anthelme Brillat-Savarin în Fiziologia gustului (1825)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Toate meseriile ce slujesc gurmanderia aduc cu atât mai mult profit cu cât se sprijină atât pe cele mai mari averi, cât și pe trebuințe ce renasc în fiecare zi.
Anthelme Brillat-Savarin în Fiziologia gustului (1825)
Adăugat de Micheleflowerbomb
Comentează! | Votează! | Copiază!
Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.
Pentru a recomanda citatele din Anthelme Brillat-Savarin, adresa este: