Index și topuri | Comentarii recente | Citate la întâmplare | Adaugă citat

Mooji

Lista completă, pagina 9

Un val este ocean, și când se ridică, i se dă numele "val". Când i se dă acest nume, este ca și cum ar avea o existență independentă. Pare că se rostogolește de-a lungul suprafeței, care este tot apă - apă care curge în apă - și pe aceasta o numim viață. Apoi dispare și aceasta se numește moarte. De fapt, nimic nu s-a întâmplat cu apa. Este doar o mișcare naturală, dar pentru că îi sunt atribute un nume și o formă, apare ca o existență separată, sau entitate distinctă. În tot acest timp, este doar joaca apei care crește, curge, scade - nicio poveste. Mintea inventează povestea prin crearea unei identități iluzorii. În adevărata înțelegere, totul este unicul. Când identitatea se ridică, o sărbătorim ca pe o naștere și când curge, o numim viață. Când dispare, îi spunem moarte și întristare. Dar, într-adevăr, dacă privești din perspectiva Absolutului unic, Adevărului, nimic nu s-a întâmplat cu adevărat, cu excepția faptului că viața visată a unei fantome ajunge la sfârșit.

citat din Mooji
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.

Nu aș încuraja pe nimeni să încerce să studieze viața, pentru că niciodată nu o poți înțelege. Nimeni nu poate nici măcar începe să înțeleagă un moment al măreției sale, al misterului său, al gloriei sale absolute. Trebuie să te îndrăgostești pe deplin de chiar inima existenței și apoi esența sa este în mod miraculos descoperită cumva – un fel de cunoaștere intuitivă se întâmplă din această dragoste. Dar studiul asupra vieții nu funcționează, pentru că atitudinea ta și chiar tu, căutătorul, e doar un fenomen trecător. Trebuie să plonjezi în primul rând în interiorul tău, până nu mai există "tu" și "viața" – ci există doar Viața. Nu există o "persoană" care trăiește viața. Este doar Viața exprimându-se ca, în și prin această formă numită persoană, observată simultan în conștiința pură. Ce amuzant e că cea mai simplă învățătură pare a fi cea mai dificilă. Acesta este ca un circ de concepte. Luptăm, creând diavoli de nicăieri, cu scopul de a ne apăra propria identitate – pură ignoranță. Acum am spus-o și acum vreau să o văd vie în tine. Vreau să o văd germinând înăuntrul inimii tale. Trebuie să înflorească, să dea roade și să dea umbră. Asta este!

citat din Mooji (13 februarie 2013)
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

<< < Pagina din 9 > >>

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.

Pentru a recomanda citatele din Mooji, adresa este:

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Evenimente biografice

Fani pe Facebook