Lista completă, pagina 132
Cel mai mare secret al fericirii în relații de cuplu, prietenie sau afaceri este individualitatea fericită. Cu cât am fost mai responsabil de fericirea mea, cu atât i-am eliberat pe cei din jur de obligații și astfel ei au putut să se relaxeze în preajma mea și să fie autentici. Cu cât au devenit mai autentici cu atât mi-au căutat prezența mai mult și relațiile au devenit solide și indestructibile și, mai mult, fiecare a oferit din inimă și abundență ceea ce au de oferit fără să li se ceară ceea ce nu pot să ofere. Așadar, cu cât am fost mai fericit singur și mi-am purtat de grijă singur, cu atât relațiile cu cei din jur au devenit mai profunde și mai bogate. Nu e o metaforă. Să știi că toată povara sentimentelor și stărilor tale interioare este pe umerii tăi, că tot ce simți se datorează doar mecanismelor tale interioare și nu comportamentelor celor din jur. Iată o responsabilitate pe care doar omul puternic și-o poate asuma. Și în același timp, iată motivul nefericirii majorității. Așteptări mari de la alții, așteptări mici de la propria persoană.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Tu vrei fericire? Vrei împlinire, bucurie? Vrei sănătate, bani și iubire? Vrei să ai un sens al vieții clar și limpede? Vrei toate frumusețile și comorile acestei lumi? Atunci de ce ești o victimă? De ce te plângi cât e de greu, în loc să îți repeți întrebarea "ce pot face să găsesc soluții la problemele mele?" Tu cauți soluții și evoluție sau cauți confirmarea că ești praf și că vei fi o persoană necăjită și depresivă toată viața? Tu vrei iubire sau de fapt îți place să suferi când ești tratat ca un preș de șters picioarele de către parteneri? Pentru că iubirea și un partener care își bate joc de tine, nu au ce să caute la un loc. Faptul că nu am haine frumoase și de firmă, că merg cu troleibuzul sau că nu am prieteni nu înseamnă că nu sunt bun și valoros. Ceea ce am în interiorul meu este ceea ce îmi dă o putere uriașă care poate schimba totul în viața mea. Haine, mașină și prieteni, precum și relații de cuplu sau vocație pot avea, făcând niște pași concreți pentru asta. Dar nu voi avea nimic dacă în interiorul meu NU ÎMI DORESC CU ADEVĂRAT ASTA.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

De ce ți-e frică să spui "te iubesc"? Pentru că asta te face vulnerabil și poate celălalt nu îți va răspunde pe măsura așteptărilor? Nu îți face griji, oricum o să crăpați amândoi și ocazia asta nu o vei mai avea. Poate în moarte vei scăpa de rușinea de a-ți deschide inima. De ce ți-e frică să îți urmezi pasiunile, să faci munca ce o iubești? Poate nu vei câștiga destui bani? Stai liniștit, făcând munca ce NU îți place nu îți va aduce mai mulți bani. De ce ți-e frică să trăiești clipa prezentă? Trecutul nu îl poți schimba, viitorul e un mister și este oricum opera ta prin acțiunile făcute ÎN PREZENT. Vrei să ai foarte multe regrete și nici o putere de a le schimba peste mulți ani de acum. Atunci caută siguranța iluzorie în locul acțiunii de azi. Ce trebuie să se întâmple ca să te deschizi complet în fața clipei prezente? Nu ai înțeles că faptul că ești acum în viață este singurul lucru concret, real și palpabil, aici și acum? Doar acum poți să iubești, să te bucuri, să simți, să trăiești. Doar acum. Și acum. Și acum. Și nicicând altcândva. Doar acum.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Orice dorință sau obiectiv din exterior are un corespondent în interior, o nevoie, mult mai importantă. Pentru că suntem analfabeți în privința sufletului nostru și a lumii interioare, la început ne folosim simțul vizual în care credem absolut (deși este un simt foarte superficial) pentru a da glas acestor nevoi sufletești. Vedem bani și o viață luxoasă și ele devin o dorință pentru noi. Nevoia mult mai profundă poate fi cea de a simți siguranță, liniște sufletesca și lipsă de stres. Vedem o viață cu aventuri, excursii și sporturi extreme și se transformă într-o dorință. Nevoia mai profundă poate fi de a scăpa de sentimentul de plictiseală, lipsa de sens și scop în viața noastră. Vedem oameni care ating succesul și popularitatea și ele devin o dorință pentru noi. Nevoia mult mai profundă poate fi cea de a fi iubiți și de a ne simți valoroși. Înțelegând adevărata nevoie, mergem direct la țintă. Pentru asta însă, e nevoie să lași măștile deoparte și să te descoperi pe tine. Să te cunoști atât de bine încât să știi care sunt nevoile tale interioare adevărate.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

În filmul Braveheart, William Wallace spune: "Toți oamenii mor. Dar nu toți trăiesc." Și eu m-am numărat multă vreme printre acei oameni care trăiesc din inerție. Care se mulțumesc cu puțin din teama de a îndrăzni mai mult. Am ascultat toate vocile, mai puțin vocea mea interioară. Vocea sufletului meu. Pentru că fiecare om are un suflet. Într-o zi o să fac o colecție de materiale și cercetări care atestă în mod științific existența sufletului uman. Cuvântul "psyche" înseamnă "suflet" deci psihologia este știința despre suflet. Înțelepții din antichitate au știut asta, amatorii de azi se bălăcesc în ignoranța lor. Dar nu pentru multă vreme, pentru că adevărul nu poate fi ascuns. Asta e pasiunea mea. Psihologia. Potențialul. Personalitatea. Toate se leagă între ele. Nu am aflat asta decât în clipa în care am reușit să amuțesc toate vocile din afara mea. Vocea părinților, a profesorilor, a televizorului și a radioului, a prietenilor și chiar vocile din capul meu, din mintea mea rațională care a fost condiționată și educată să gândească într-un anume fel.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Închide ochii din afară și deschide-i înăuntru. Te sperie și îngrozește răul pe care îl vezi în lume? E doar teatru de păpuși. Ca să înțelegi ce se întâmplă în afară privește prima oara înăuntru. Înăuntru este gol. Bagi în tine calorii goale care nu servesc în niciun fel celulele tale, sistemul tău imunitar, nivelul tău de energie și apoi te miră boala ce apare în afară. Clipești neîncrezător și nu înțelegi ce se întâmplă. Nu vei înțelege niciodată până când nu înțelegi golul dinăuntru. Faci sex golit de orice încărcătură. O faci pentru statistică, o faci pentru că e singura monedă de schimb pe care o mai ai, o faci ca să mai uiți pentru o clipă, o faci în timp ce îți amorțești simțurile pentru a nu simți abuzul pe care îl comiți asupra ta și asupra sufletului tău deja epuizat de atâtea traume la care l-ai supus. Ai buzunarele și contul gol. Muncești mai mult ca niciodată cu prețul sănătății, al libertății și al visurilor tale și singurele lucruri pe care le acumulezi sunt stres, datorii și griji. Nu poate fi nimic plin în afară dacă totul este gol pe dinăuntru.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Să plângi de milă unui om ce are greutăți e ca și când ai aduce bocitoare de fiecare dată când un cunoscut a făcut febră musculară de la sport. Greutățile, problemele și necazurile sunt aici să te formeze și nimic mai mult. Nici o suferință nu este inutilă și toate servesc unui scop superior pe care nu ești capabil să îl vezi în momentul producerii suferinței pentru că o iei ca pe un afront personal și ești prea implicat în poveste. "Vai, ce ghinion. De ce tocmai mie? Cu ce am greșit? M-am săturat." De aceea detașarea este un atribut al omului superior. Să te poți vedea ca și observator în timp ce ți se întâmplă chestii este un lucru extraordinar. De aceea, vedem beneficiile suferințelor la luni sau ani de zile după producerea lor, când nu mai suntem afectați emoțional și spunem: "Ce bine că mi s-a întâmplat. M-a ferit de necazuri mai mari, m-a învățat lecții, m-a făcut mai înțelept." Cu cât încetezi mai repede să o iei personal, cu atât ritmul tău de evoluție devine mai rapid. Nu are nimeni nimic cu tine. E doar viața și cursul ei firesc. Se numește evoluție.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Un copil nu se educă lăsându-l la televizor sau la laptop. Acel mic om are nevoie să învețe de la cei din jurul său comportamentele și modul de raționare care mai apoi îi vor construi personalitatea. Nu cred că ar trebui să ne mai mirăm de ce copiii sunt atât de agresivi, au probleme de vorbire sau pur și simplu nu pot să socializeze - sursa acestora se poate găsi în comportamentul pasiv al părinților în primii ani ai săi de viață. Și, ca de obicei, auzim cât se poate de frecvent: "Dar cum se poate una ca asta? Eu mi-am educat copilul foarte bine"... Oare să fie așa? Ia să ne gândim puțin: cel mic e ca o sămânță care se dezvoltă, iar dacă tu ca și părinte nu ai grijă ce "plantezi" s-ar putea ca mai târziu să te trezești cu o buruiană în toată splendoarea ei pe care vrei să o transformi în trandafir. Vă rog, mai ales pe voi ce mai tineri care încă nu aveți copii, nu credeți că un aparat poate înlocui iubirea părinților și îi poate oferi educația cea mai solidă pentru viitorul lui. Nicio altă persoană sau obiect nu poate să facă acest lucru - cu atât mai puțin banii.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Un mare ucigaș al motivației este teama de eșec. Ai fost învățat că greșeala atrage după sine pedeapsa și că mai bine nu te riști. Evident, într-o societate bazată pe sclavi, îți permiți să biciuiești sclavii. Însă un sclav biciuit nu va da niciodată dovadă de creativitate ceea ce nu este o problemă pentru stăpânii care vor doar muncă de rutină și productivitate până cazi lat. Profesorii, societatea și fabrica nu te vor creativ pentru că apoi începi să pui întrebări și nu mai ești un sclav bun. Fiecare secundă în care nu ești cu boticul în munca ta de rutină înseamnă bani pierduți pentru proprietarul de afacere pentru care lucrezi și asta trebuie pedepsit corespunzător. Catalogul și notele proaste de la școală precum și statul cuminte în bancă, nu au ca rol educația ta ci disciplinarea ta. Să înveți să stai cuminte și să asculți, să execuți. Însă există o nouă generație de oameni, care încurajează greșeala pentru că știm că cu cât greșești mai repede cu atât treci prin procesul de evoluție mai repede și ești pregătit să faci față provocărilor. Așadar, GREȘEȘTE cu curaj!
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Tu ești genetic jumătate mama și jumătate tata. Dacă îți negi un părinte prin ură, lipsă de iubire și acceptare, ucizi o bucată DIN TINE. Ești un om mutilat. Orice trăsătură care nu îți place la părinții tăi, este deja în tine și dacă nu o accepți, iubești și admiri, nu o poți folosi în avantajul tău. Așadar simte în inima ta toată iubirea, înțelegea și acceptarea pentru părinții tăi. Doar astfel, vei putea să devii tu întreg. Vrei să trăiești aici și acum? Vrei dezvoltare personală și evoluție? Perfect. Te duci acum și îți iei părinții în brațe, le spui că îi iubești și îi ții în brațe, mult și cu toată acceptarea și iubirea. Și ei au lupta lor. Dacă ceva te nemulțumește la ei, atât pot ei acum. Înțelege că și ei vor lucruri așa cum vrem noi toți dar poate ceva îi oprește. Și ei suferă. Și ei vor mai bine pentru familia lor dar uneori viața dă cu tine de pământ și te ține acolo. Ăsta nu e motiv să îți privești părinții altfel decât cu maximă iubire și acceptare. Luptă tu și pentru ei, nu le mai cere nimic. Doar iubește-i și mulțumește-le apoi ieși pe ușă și mergi la război.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.
Pentru a recomanda citatele din Pera Novacovici, adresa este:
