Lista completă, pagina 131
E nevoie ca, la un moment dat, părintele și profesorul care vor să inspire și să educe cu adevărat să fie ei înșiși educați și să poată arăta roadele muncii lor. Iar rezultatul suprem al educației este starea interioară a ființei umane. Un om educat nu trebuie să fie milionar, să aibă căsnicia perfectă, sănătate de olimpic, o carieră presărată cu succes și faimă. Mult mai importantă este starea lui interioară. Dacă e frustrat, furios, nervos, neîmplinit, nefericit, va transmite foarte puternic mesajul: "Tot ceea ce știu s-a manifestat în cum mă simt acum în viața mea". Omul calm, relaxat, care râde, optimist, pasionat, împlinit sufletește este fundația pe care se construiește un părinte sau un educator pentru că mesajul transmis este: "Cu ceea ce știu am ajuns să mă simt astfel". Și indiferent că suntem copii sau adulți, rezultatul final al căutării și al educației este cum ne simțim în interior, descoperirea comorii noastre interioare și relaxarea în știința faptului că suntem deja tot ce ne-am dorit vreodată.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Când încercăm să îi schimbăm pe alții și să le spunem sfaturile noastre, poate că ar trebui să tăcem din gură și să ne dăm seama dacă noi înșine suntem un exemplu și facem ceea ce cerem altora să facă. Apoi, dacă chiar vrem să fim de folos, ar fi bine să tăcem, să ascultăm și să înțelegem ce vrea celălalt. Dacă oamenii nu cer să fie ajutați, LASĂ-I ÎN PACE. Viziunea fiecăruia dintre noi despre lume este atât de limitată și îngustă încât e o dovadă de aroganță maximă să crezi că știi ce e mai bine pentru altul când nici tu nu ai rezolvat multe dintre problemele de bază ale vieții. Ne credem superiori altora, însă la o simplă privire ne dăm seama cu smerenie că nu avem nici un drept să intrăm cu bocancii în viața altora și, mai mult, vom plăti un preț uriaș pentru asta. Știu că poate nu este ce vrei să auzi acum, însă mesajul acesta va face diferența în lumea în care trăim. Să lucrăm cu noi prima oară și să nu ne mai batem capul cu ce fac alții până când noi nu suntem întruchiparea a ceea ce vrem să transmitem lumii.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Când simți toate aceste nevoi de a interveni în viața altor oameni e foarte important să îți analizezi aceste nevoi ce îți aparțin și care poluează relațiile autentice și sănătoase și contrazic tocmai fundamentul schimbării pe care pretindem că ne-o dorim în lume: - onorarea și respectarea sufletului uman ca provenind dintr-o sursă comună și valoarea și sacralitatea ființei umane. - să nu mai judecăm lucrurile în rău și bine, inferior și superior. Au făcut-o și o fac și alții și putem vedea rezultatele judecății de genul acesta. Cineva trebuie să moară pentru că este încolțit sub pretextul "nu ești bun". Din punctul cui de vedere? Bazat pe ce autoritate? - să unim, în loc să separăm. Împărțirea pe tabere, triburi și școli de gândire care în loc să integreze, divid, e motivul pentru care armonia pe pământ încă lipsește. O schimbare fundamentală, uriașă în calitatea vieții pe pământ se întâmplă în momentul în care descoperind măreția din noi, o recunoaștem și în ceilalți și îi eliberăm de propriile noastre proiecții.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Succesul în viață, atingerea dorințelor, obiectivelor tale, nu se face printr-un pas sau o soluție, ci prin efectul cumulat al mai multor factori. Un lucru aparent banal, cum ar fi "cum să nu mă mai cert cu partenerul de cuplu", nu are o soluție de genul "spune asta sau fă asta". Soluția este ca tu, și în mod ideal și partenerul, să vă dezvoltați abilitățile de comunicare. Să vă dezvoltați inteligența emoțională și empatia. Certurile în cuplu apar pentru că se adună tensiuni din cauza lucrurilor nespuse, a lucrurilor exprimate greșit sau înțelese greșit, precum și a "butoanelor" emoționale pe care fiecare partener le are. Ca să obții acest "succes", să ai o relație în care nu te mai cerți, e important să îți dorești o comunicare mai bună. Astfel, având în minte acest ideal mult mai mare decât obiectivul "să nu mă cert", într-o zi vei observa că ai o comunicare frumoasă cu partenerul, că acum în loc de tensiuni și impulsivitate, există înțelegere, ascultare reciprocă și soluții la probleme, în loc de reproșuri.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Nu ținti jos, țintește sus. Lasă realismul deoparte, dacă oamenii de succes în lume ar fi fost realiști, azi tu nu ai fi vorbit la telefonul mobil ce ți se pare o banalitate, pentru că un om visător nu s-ar fi gândit să transmită informația printr-un fir de telegraf. Dacă lumea ar avea numai realiști, nu ai avea internet, nu ai avea frigider, nu ai avea transport, nu ai avea NIMIC. Nu realiștii lasă urme pe acest pământ, ci nebunii visători. Ești pesimist și realist? Sapă-ți o groapă și sari în ea. ORICUM o să mori așa că de ce să nu o faci acum? E mai comod. Cu cât ești mai nebun și visător cu atât vei realiza mai multe în viață. Pământul e rotund? Nebunul care a zis asta a fost ars pe rug. Obiect mai greu decât aerul să zboare? Au râs toți de frații Wright. "La început te ignoră, apoi râd de tine, apoi se luptă cu tine și apoi TU câștigi" a zis Ghandi care a eliberat de unul singur, fără armată întreagă Indie de sub colonizarea Imperiului Britanic care era una dintre cele mai puternice puteri militare ale momentului.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Succesul în viață, atingerea dorințelor, obiectivelor tale, nu se face printr-un pas sau o soluție, ci prin efectul cumulat al mai multor factori. Un lucru aparent banal, cum ar fi "cum să nu mă mai cert cu partenerul de cuplu", nu are o soluție de genul " spune asta sau fă aialaltă". Soluția este ca tu, și în mod ideal și partenerul, să vă dezvoltați abilitățile de comunicare. Să vă dezvoltați inteligența emoțională și empatia. Certurile în cuplu apar pentru că se adună tensiuni din cauza lucrurilor nespuse, a lucrurilor exprimate greșit sau înțelese greșit, precum și a "butoanelor " emoționale pe care fiecare partener le are. Ca să obții acest "succes", să ai o relație în care nu te mai cerți, e important să îți dorești o comunicare mai bună. Astfel, având în minte acest ideal mult mai mare decât obiectivul "să nu mă cert", într-o zi vei observa că ai o comunicare frumoasă cu partenerul, că acum în loc de tensiuni și impulsivitate, există înțelegere, ascultare reciprocă și soluții la probleme, în loc de reproșuri.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Atunci când suntem necăjiți, ne-a părăsit gagica sau gagicul, avem datorii, suntem grași sau bolnavi, stresați și parcă totul e împotriva noastră, toate acestea nu sunt decât simptomele unei singure probleme reale. Ai belit atât de mult ochii la lucrurile din afara ta încât ai uitat să te uiți în tine și să vezi ce ființă umană extraordinară ești și cât de multe ai de oferit lumii. Ai uitat cât de multe poți face într-o singură zi când ai entuziasm, cât de mici par problemele când îți aduci aminte să fii recunoscător că ești viu și că atâta timp cât poți vedea zorile unei zile, speranța că poți cuceri întreaga lume și poți atinge împlinirea și fericirea maximă rămâne intactă. Toată psihologia, dezvoltarea personală și spirituală, la asta se rezumă: fii tu tare prima oară ca să nu mai fie nevoie să îi împovărezi pe alții. Apoi ajută-i și pe ceilalți să fie tari. asta e tot. Dragostea de sine- să îți placă de tine și de cât de fain ai putea să fii, chiar dacă nu ești în clipa asta - acesta este începutul poveștii tale de succes.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Poți încerca să ajuți un om cu condiția ca și el să își dorească acest lucru. Viața ne pune în diferite situații când trebuie să facem alegeri: ori îi lăsăm pe cei dragi nouă să rămână în groapa cu mocirlă pentru că aceea reprezintă zona lor de confort, ori încercăm să îi scoatem de acolo cu prețul prieteniei și înțelegerii cu ei. Zic aceste din urmă cuvinte pentru că de obicei noi, cei din exterior, vedem că au nevoie de ajutor, însă ei pur și simplu ne împiedică să-i ajutăm prin mentalitatea lor îngustă și lipsită de puțină voință... dar oare poți forța pe cineva să accepte ajutorul tău? E ciudat cum o faptă bună poate fi interpretată greșit, mai ales de către cei care credem că ne cunosc și înțeleg. Concluzia? Nu îi poți impune cuiva să se ridice dacă el nu își dorește acest lucru și nu vede peste zidul minții lui. Cel mai indicat ar fi să mergem mai departe cu speranța că, într-un final -prin puterea propriului exemplu- îl vom putea mobiliza și pe el pentru a-și scutura gândurile de pasivitate, victimizare, văicăreală și nonacțiune.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Un egosim conștient sau inconștient prin care cineva își dă seama că are nevoie de ceva de la tine. Bătrânii își fac griji despre ce se va întâmpla cu ei când nu mai pot să aibă grijă de ei. De aceea, îți vor propovădui siguranța în locul aventurii, de cele mai multe ori. Să stai acasă, să ai familia ta, să prinzi rădăcini, ca să aibă cineva grijă și de ei. Părinții te trimit la școală și se preocupă de viitorul tău pentru că se gândesc că într-o zi te duci și tu la casa ta și își recuperează și ei viața irosită cu creșterea unui puțoi nerecunoscător. Partenerii de cuplu îți țin discursuri despre respect și sinceritate, pentru că vor să te controleze și nu pentru că ar intenționa ei să te respecte și să fie sinceri, atunci când zarurile sunt aruncate sau apar oportunități mai avantajoase. Evident, nu toți și nu tot timpul egoismul primează, însă fă-ți un serviciu și gândește-te când ți se țin discursuri care este interesul celui care este preocupat de motivarea ta pentru a face anumite lucruri. S-ar putea să faci descoperiri suprinzătoare.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Ce se întâmplă dacă nu lucrezi cu pasiune și plăcere într-un domeniu integrat în stilul tău de viață? Îmi vei spune că ți-ar plăcea să faci sport, să mănânci corect și să te odihnești, dar ai un job care te face să fii sfârșit de puteri la finalul zilei, când nu mai ai timp și chef de nimic. Îmi vei spune că ai nevoie de job ca să te întreții pe tine și pe membrii familiei tale. Perfect până aici, sunt alături de tine. Însă cum ai ajuns tu în poziția să ai un job de care depinzi și care, în același timp, te face să postezi pe facebook poze cu "lunea e nașpa, de-abia aștept weekendul"? Dacă privești în urmă vei vedea că ai luat o serie de decizii greșite, iar acum ești într-o capcană din care e tot mai greu să ieși. Ei bine, IEȘI! Dacă vei continua să mergi la un job care nu îți face plăcere, în care nu progresezi și în care nu simți că ai oportunități de a trece la niveluri superioare de venit, nu doar că starea ta fizică și psihică, despre care am vorbit mai sus, se va înrăutăți în mod accelerat, însă și starea ta spirituală va avea de suferit.
citat din Pera Novacovici
Adăugat de George Aurelian Stochițoiu
Comentează! | Votează! | Copiază!

Dacă știi un alt citat, îl poți adăuga.
Pentru a recomanda citatele din Pera Novacovici, adresa este:
